Daniel Mestre i Pere Noguera duen “El doctor Miracle” de Bizet al Teatre Principal



“El doctor Miracle” de Bizet tanca la XXII Temporada d’Òpera del Teatre Principal
La Fundació Teatre Principal de Palma conclou la seva XXII Temporada d’Òpera el proper cap de setmana amb la producció “El doctor Miracle”, de l’autor francès Georges Bizet.

Aquesta òpera ha estat presentada avui matí al Teatre Principal pel director de la institució, Joan Arrom, i l’equip artístic que l’ha feta possible, un equip encapçalat per Daniel Mestre, que n’és el director musical, i Pere Noguera, que s’ha encarregat de la direcció escènica.

Joan Arrom ha destacat que aquest muntatge s’ha fet en un format anomenat “familiar”, amb una escenografia que permetrà fer diverses funcions per les Illes i especialment adreçat als escolars. Arrom ha felicitat la iniciativa de Francesc Bonnín, director artístic i musical del Teatre Principal, de recuperar aquest tipus d’òperes que tant d’èxit havien tingut en anteriors temporades. De fet, aquesta producció viatjarà la setmana que ve al teatre de Can Ventosa d’Eivissa, gràcies a l’ajuda de la Consellera d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears, i el proper mes de gener a l’Auditori d’Alcúdia i al de sa Màniga de Cala Millor.

Pere Noguera, un veterà director de l’escena mallorquina, ha volgut fer “un doctor Miracle molt còmic i divertit” i ha destacat “l’equip humà i artístic” amb que ha comptat per a poder dur endavant aquesta producció.

“El doctor Miracle” és una de les primeres obres de Bizet i també una de les menys conegudes. La va compondre als 18 anys com a òpera bufa i ho va fer com a encàrrec per a un concurs. Es va estrenar el 1857 i després va desaparèixer el panorama operístic fins que el 1962 es va recuperar i es va publicar.

Aquesta producció del Teatre Principal s’estrenarà a la Sala Gran el proper dissabte 6 de desembre, a les 21.30 hores, i es farà una segona funció el diumenge 7, a les 20. Abans, el dijous i el divendres es faran sessions matinals especials per a escolars.

A més de Noguera i Mestre, l’equip artístic es completa amb els solistes Maria Camps, Sílvia Fluixà, María José Perelló, Margalida Mateu, Bartomeu Bibiloni, Rodrigo Álvarez, Manuel Beltrán Gil i Josep Manuel Sánchez. El vestuari és una creació de Margie Abrams i l’escenografia és de Catalina Bauçà. A més, de la música s’encarregarà una orquestra de cambra que la Fundació Teatre Principal ha creat per a l’ocasió.