VI FIRA DE L'ESCLATASANG I DE LA MUNTANYA

28, 29 i 30 de novembre a Mancor de la Vall





L'ASSOCIACIÓ ARRELS DE LA VALL PRESENTA EL PROGRAMA D'ACTES DE LA VI FIRA DE L'ESCLATA-SANG I DE LA MUNTANYA.



Un any més l'Associació Arrels de la Vall, ha preparat tota una oferta d'actes per a que els que visitin aquests dies el poble, puguin gaudir i ser part de la festa de la cultura popular, tot això envoltat de l'aroma que desprendran les cuines de tots els restaurants que aquests dies preparan plats que tendran com a ingredient protagonista l'esclata-sang.



Els actes de la fira comencen el dimarts dia 24 però el plat fort de les activitats es prepara pel divendres dia 28, el dissabte 29 i diumenge 30.



D'entre aquests actes cal destacar la nit del divendres en què tendrà lloc la Nit Bèstia i el Corredimoni, un nou format de correfoc que només apta per aquelles persones que no tenen por al foc. El recorregut pels carrers estrets i foscos del poble, posarà a prova el coratge dels assistents...



Pel dissabte, s'ha reservat un dels plats forts dels actes que l'Associació Arrels prepara per la Fira, un nou projecte cultural que ha involucrat els més petits del poble: ROTLÀ LAI, HISTÒRIA I LLEGENDA DE LA CONQUESTA DE LES ALQUERIES SARRAÏNES. Un projecte pel que s'han construït 12 cavallets que escenificaran la batalla per les alqueries de Mancor entre cristians i sarraïns. El vestuari, l'escenografia, la música... tot ha estat creat per a l'ocasió i per crear un nou element cultural de participació i de futur pel poble de Mancor.



El dissabte també tendrà lloc la TROBADA ANUAL DE GEGANTS I BESTIARI POPULAR i la NIT D'ARRELS CULTURALS.



Pel diumenge, dia de fira, a més de la mostra artesana i d'animals i la famosa Jornada Gastronòmica amb l'esclata-sang com a protagonista, la fira de Mancor torna a garantir a aquells que hi venguin que podran gaudir d'una fira viva, que els convidarà no només a ser espectadors passius sinó també a ser part de la festa, a fer festa i a fer cultura: la trobada de xeremiers, les ballades populars i la música que sonarà a totes les places i racons del poble.



Dins els actes de la Fira, l'Associació Arrels de la Vall, presentarà dijous dia 27 la seva revista: LLAVORS. Una revista que recull tota l'activitat cultural que aquesta associació duu a terme per tot Mallorca i a fora, des d'un poble tan petit i singular com és Mancor.



En definitiva, un any més l'esforç de tot un col·lectiu que treballa des d'una associació cultural, ha fet possible una proposta de fira, singular i única a Mallorca que convida a viure la festa de la cultura popular!