L'inquer Jaume Armengol publica OMBRES DE TARDOR

L'Editorial Moll acaba de publicar, dintre de la col·lecció Raixa,

Ombres de tardor
de Jaume Armengol


En Jaume Armengol, narrador, assagista i poeta, retrata en aquesta novel·la l'evolució de la societat mallorquina del darrer segle i mig, tot fent-nos reflexionar sobre la identitat i el pas del temps.

A través d'una saga familiar que abasta sis generacions, Ombres de tardor fa un repàs als moments clau dels 170 darrers anys de la història de Mallorca. Mesclant personatges ficticis amb personatges històrics reals (Chopin i George Sand, Franco Salgado...) la novel·la s'estructura com un enfilall de flash-backs on els diferents protagonistes rememoren instants importants de la seva vida, esdeveniments que els han marcat i que han configurat la seva personalitat.
En aquest sentit Ombres de tardor constitueix una reflexió sobre la identitat, sobre el pas del
temps i sobre la vida, que és considerada "un nombre limitat de moments irrepetibles que per ells sols justifiquen tota una existència" [...] "La vida no es mesura per un ordre cronològic. Moments i indrets es barregen en un caos vertiginós, perfecte."

Jaume Armengol
Nascut a Inca el 15 de març del 1938, és llicenciat en Farmàcia. Fou responsable de la secció de
Farmàcia de la Gran Enciclopèdia Catalana (1967-68). Com a activista cultural, va ser president
de l'Obra Cultural Balear d'Inca (1978-79) i va impartir classes de Llengua i Literatura Catalana
a Inca per a aquesta entitat (1976-1979). Com a polític, fou regidor diverses vegades i batle d'Inca (1991-1995).Al llarg de la seva trajectòria literària va guanyar el Premi de Novel·la Gabriel Maura dels Ciutat de Palma amb Els dies (1966) i el Premi Les Illes de Cantonigròs de poesia amb El caminant perdut (1967). El 2003 l'Obra Cultural Balear d'Inca li atorga el Premi Berenguer d'Anoia en reconeixement a la seva tasca de dinamització sociocultural. Ha publicat, a més, les obres següents: la novel·la Que la terra et sigui lleu i els assaigs Socialisme i Nacionalisme i La Repressió a Inca: la República i la Guerra Civil, aquest darrer amb Antoni Armengol).

Ja s'està distribuint per tot el domini lingüístic català.