La Serra de Tramuntana, un turisme sostenible

La consellera de Territori ofereix una conferència sobre la serra de Tramuntana en el marc del VII Congrés de guies turístics que es celebra a la UIB.
A la conferència inaugural del VII Congrés de guies turístics, la consellera de Territori, M.Lluïsa Dubon, ha defensat l’espai de la serra de Tramuntana com l’alternativa al turisme de sol i platja, al turisme de masses. Aquest indret, ha apuntat la consellera, té uns valors excepcionals que han de ser preservats, per això el Consell de Mallorca està treballant en la proposta que la Serra sigui declarada per la UNESCO Patrimoni de la Humanitat.

Aquesta declaració no suposaria, ha aclarit Dubon, cap normativa més ni cap restricció afegida però sí suposaria garantir futures possibles agressions.

La declaració de Patrimoni de la Humanitat és un procés llarg i que necessita de la participació de tots per això la consellera de Territori ha demanat la implicació del col·lectiu dels guies turístics perquè és important que es doni a conèixer aquest espai singular.

S’ha de conscienciar que la Serra de Tramuntana té per si mateixa una riquesa única i aquests valors s’han de donar a conèixer. És important, ha insistit la consellera de Territori, involucrar a la ciutadania en general, i en particular als tècnics, col·legis oficials i als municipis. La declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat suposaria un segell de qualitat per aquest espai, sense modificar-lo, una proposta clara de turisme sostenible.

A la conferència també s'ha emès un vídeo sobre la Serra de Tramuntana que ha estat aplaudit i valorat positivament pels assistents.