Pla musical del Departament de Joventut i Igualtat

La consellera i la directora insular, juntament amb una vintena de tècnics i regidors de l’illa, han participat als Encuentros Internacionales de Juventud a Gijón
La consellera executiva del Departament de Joventut i Igualtat, Josefina Ramis, la directora insular de Joventut, Divina Pastora Muñoz, i poc més d’una vintena de regidors i tècnics de diferents municipis de Mallorca han participat durant aquesta setmana als diferents tallers i seminaris dels Encuentros Internacionales de Juventud 2008, que s’han celebrat a Cabueñes (Gijón).

A més de l’expedició mallorquina, hi han participat experts en polítiques de joventut de diferents indrets. Les jornades han tractat bàsicament tres temes: les noves tecnologies de la informació (TIC), la perspectiva de gènere i el 2008 com Any Internacional del Planeta Terra i Any Europeu del Diàleg Intercultural.

Precisament la consellera Josefina Ramis va participar dijous horabaixa en una de les taules rodones que versaven sobre les noves tecnologies de la informació. Així, en el marc de les Bones pràctiques en ciutadania digital, la consellera de Joventut i Igualtat exposà les línies bàsiques del seu departament en quant al Pla musical adreçat als joves, alhora que presentava a tots els assistents el projecte de la nova web musical que aviat es posarà en funcionament amb la idea que els joves puguin informar-se d’una manera àgil i fidedigna en qualsevol moment sobre els principals temes sobre música, tant de l’illa com de fora. Igualment, aquesta web permetrà als grups novells donar-se a conèixer i informarà els joves sobre les diferents activitats que es duen a terme des del Consell entorn de la música.

A més de la consellera, participaren en aquesta taula rodona el subdirector general de joventut de Granada, Jesús Sánchez, que exposà el seu Pla Jove com a procés participatiu; el regidor delegat de joventut d’Alcobendas, Luís Miguel Torres, que presentà la web de joventut Imagina; el tècnic de Villena Juan Rubio, que exposà les línies bàsiques del projecte “Métetelo en la Cabeza!”, una campanya pensada per prevenir els accidents de moto dels joves, entre d’altres. La taula va ser moderada per la presidenta de la Comissió de Joventut de la FEMP, María Pilar Pérez Lapuente.