Pep Tosar revisa "Ivanov" de Txèkhov al Teatre Principal.


“Molts records per a Ivanov” és la nova producció de la Fundació Teatre Principal de Palma, que s’estrenarà el proper dijous 18 de setembre a la històrica sala de Ciutat.
Aquesta obra ha estat escrita per l’actor, director i dramaturg mallorquí Pep Tosar i per l’autor català Albert Tola a partir de l’obra d’Anton Txèkhov “Ivanov”.

“Molts records per a Ivanov” ha estat presentada avui matí per Joan Arrom, director gerent del Teatre Principal, així com pels autors i per la companyia, que es completa amb Lina Lambert, Blai Llopis, Laura Aubert i Rodo Gener. A més, el muntatge compta amb un audiovisual realitzat per Miquel Àngel Rayó.

Arrom s’ha mostrat molt satisfet de poder presentar aquesta nova producció del Teatre Principal, “un espectacle que, degut a la seva gran qualitat, se podria estrenar al Teatre Lliure o al Teatre Nacional de Catalunya, però que ho farà al Teatre Principal de Palma”. També ha assegurat que els aficionats a Txèkhov no es sentiran traïts i podran reconèixer en aquest muntatge, on hi ha “una gran crítica a la intel·lectualitat”, totes les característiques de l’autor rus.

Pep Tosar ha explicat que aquesta producció és “un drama existencial, en el qual el nostre personatge no decideix el seu destí, sinó que es troba amb el seu destí”. El protagonista acaba suïcidant-se, però no “per depressió o per cridar l’atenció sinó per què comprova com tots els valors, tots els lligams que el feien ser una persona, que justificaven la presència en el món, anaven desapareixent”.

Per Tosar, aquesta circumstància de l’”Ivanov” de Txèkhov pot explicar el que aquesta obra hagi estat recuperada en els darrers anys (Kenneth Branagh estrena també un “Ivanov” aquesta setmana), ja que hi veu un paral·lelisme entre les circumstàncies de pèrdua de valors de la societat de l’època i l’actual.

“Molts records per a Ivanov” s’estrenarà el proper dijous 18 de setembre, a les 20.30 hores, a la Sala Petita del Teatre Principal, on estarà en cartell fins el diumenge 28 de setembre. Totes les funcions seran a les 20.30 hores, excepte les dels dissabtes, que seran a les 21.30, i les dels diumenge, a les 20. A més, el dilluns 22, no hi ha funció per descans de la companyia.