Nit de l'Art a La Misericòrdia.

Pons, Aguiló, Fenoll, Garcias, Mascaró, Perelló, "Maneu" i Perelló.

La proposta del Departament de Cultura i Patrimoni, que des de l’any passat se centra en el projecte Noves presències, s’amplia enguany amb una exposició de galeries de la Part Forana, «Art Forana»; una escultura de Joan Oliver, que s’exposarà al jardí, i el concert de música del grup S’Arrual Jazz Mort, que farà itinerari pels voltants del centre per a animar la vetlada.
Durant la presentació, la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró ha explicat que en la dotzena edició de la Nit de l’Art, el Consell de Mallorca ha fet una aposta per eixamplar els horitzons amb un programa que conjuga l’art emergent de Noves presències, que ocuparà la capella, amb les iniciatives dels galeristes de la Part Forana i l’obra de l’escultor Joan Oliver, que s’exhibirà al jardí.

Les deu exposicions que formen part de «Noves presències 2008», un projecte del Consell en col·laboració amb l’Associació Independent de Galeries de les Illes Balears (AIGAB), són un exemple de la diversitat de propostes dels joves creadors i posen de manifest l’alt nivell creatiu dels nostres artistes. La mostra s’inaugurarà demà dijous, dia 18 de setembre, a les 19.30 a la capella de la Misericòrdia. Els deu participants d’aquesta mostra són: Svetla Georgieva (Galeria Marimon), Antoni Portas (Galeria Mediterrània), Pablo Caracuel (Galeria Can Janer), Javi Cadavieco (Centre d’Art La Real), Eva Planas (Joan Oliver “Maneu”), Luis G. Dubón (Galeria Gabriel Vanrell), Mateu Moragues (Galeries Bennàssar), Victòria García (SKL Galeria d’Art), Pere M. Botsmann (Espai d’Art Miquela Nicolau) i Sylvia Wolterman (Centre Cultural d’Andratx).

Per la seva banda, el director insular de Cultura, Maties Garcias, ha exposat que enguany s’ha tornat al plantejament inicial del projecte i el Consell de Mallorca ha adquirit una obra de cada una de les exposicions perquè passi a formar part del fons artístic de la institució, la qual cosa, ha dit, “suposa reforçar el projecte Noves presències i continuar oferint suport institucional”. També s’ha editat un catàleg que ja és a disposició del públic.

El projecte Art Forana s’estrena enguany a la sala d’exposicions del pati de la Misericòrdia i es tracta d’una iniciativa sorgida de la col·laboració entre el Consell i les galeries de la Part Forana. La inauguració es farà de manera simultània a les 19.30 hores. Amb aquesta mostra, el Consell integra dins el seu programa una antiga demanda de les galeries de fora de Palma. Els artistes i els galeristes que participen en aquesta exposició són els següents: Centre Cultural d'Andratx (Andratx), Frederique Ninphius i Jordi Bernardo; Galeria Bennàssar (Pollença), Joan Peix, José Morea i Joan Barrantes; Can Janer (Inca), Pablo Caracuel i Fernando Servino; Galeria Marimon (Can Picafort), Diether Wolthoff; Espai Miquela Nicolau (Felanitx), Conxa Sampol, Rafel Bestard, Miquela Nicolau, Pedro Flores i Mariano Navares, i Galeria la Real (Palma), Doralice Solfa.

També en aquesta XII edició de la Nit de l’Art, el Consell posarà en marxa una nova iniciativa, el projecte Autor. Arranca amb l’exhibició de l’obra de l’escultor, Joan Oliver, al Jardí del Centre Cultural la Misericòrdia. La seva proposta s’anomena Bon pastor, una escultura de ferro fos de 200 x 200 x 80 cm.
Per animar la vetllada, el grup S’Arrual Jazz Mort oferirà un concert pels voltants de la Misericòrdia. El grup començarà a les 19 hores al jardí, després tocarà a la plaça del carrer de les Esparteres, davant la Capella, i finalitzarà al pati de la Misericòrdia.