“GR 221 Serra de Tramuntana-Ruta de Pedra en Sec”.

Catalina Julve, consellera del Departament de Medi Ambient, conjuntament amb Vicenç Sastre, coautor del llibre, han presentat aquest matí “GR 221 Serra de Tramuntana-Ruta de Pedra en Sec” en el centre sociocultural de Manacor en el que Vicenç és col•laborador i guia de muntanya

El llibre presenta un conjunt d’itineraris a peu per la Serra de Tramuntana, amb algunes ascensions opcionals i habituals als cims més destacats. Les més de 200 pàgines del llibre s’estructuren entorn a les 8 etapes de la Ruta de Pedra en Sec, encara que s’ofereixen algunes excursions alternatives. Els textos ofereixen informació exhaustiva sobre patrimoni, medi natural, història, cultura, serveis als pobles, ... de cada camí, la qual es complementa amb fotografies, mapes i dibuixos de gran qualitat. Així mateix cada etapa disposa del perfil, temps total de recorregut, temps parcial, grau de dificultat i punt de sortida i punt d’arribada.

Aquest itinerari enllaça els dos extrems de la serra de Tramuntana i permet conèixer la natura, la cultura, les antigues construccions, la història i la gent. El llibre GR 221 parteix d’una iniciativa de Triangle Postals que es va posar en contacte amb el Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca per tal de dur endavant l’edició d’un llibre sobre la Ruta de Pedra en Sec. Els autors, Joan Sastre, Vicenç Sastre, Miquel Rayó i Sebastià Torrens són veterans en el quefer de conèixer i de divulgar la naturalesa i la cultura de las Illes Balears. Els germans Joan i Vicenç Sastre i Miquel Rayó han elaborat els textos, les fotografies són de Sebastià Torrens i els mapes i dibuixos de Vicenç Sastre. Els tècnics del Departament de Medi Ambient han ofert el suport tècnic.

El Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca mitjançant el programa Camina per Mallorca promou la creació de rutes senderistes amb una xarxa de refugis de muntanya associada. El llibre l’ha editat Triangle Postals amb col•laboració amb el Departament de Medi Ambient. La guia també ofereix informació completa sobre els refugis de muntanya del Consell de Mallorca. El llibre, que ja es pot obtenir a les llibreries, s’ha editat en 5 idiomes: Català, Castellà, Anglès, Alemany i Francès.