Presentació de la sèrie documental “Memòria i oblit d’una guerra”

Ramón, Galmés, Moragues, Armengol, Calvo, Goñi, Roselló, Bonet i Santiago



El Teatre Xesc Forteza ha acollit la presentació de “Memòria i oblit d’una guerra”, sèrie documental de 26 capítols que emetrà tots els dijous a partir de demà Televisió de Mallorca i en la qual es recullen diferents testimonis presencials, arxius audiovisuals i informació dels historiadors sobre un dels capítols negres de la nostra història, la guerra civil i la posterior repressió.

La presidenta, Francina Armengol, ha parlat en la presentació de la necessitat de sèries documentals com aquesta per conèixer la realitat de moltes persones que varen patir la repressió a Mallorca. Ha dit que “es tracta d’un acte de justícia, perquè contra els fets abominables, no hi ha pitjor còmplice que el silenci”. Ha apuntat també que “la recuperació de la memòria història només l’entenc d’una manera, com un acte de maduresa política i de sensibilitat democràtica”.

A l’acte de presentació de la sèrie documental també han assistit el conseller de Presidència, Cosme Bonet, la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró, el conseller de Cooperació Local, Miquel Rosello, la batlessa de Palma, Aina Calvo, el conseller de Presidència del Govern, Albert Moragues, la consellera d'Educació, Barbarà Galmés i altres membres tant del Govern de les Illes i de l'Ajuntament de Palma, així com batles i regidors de diferents municipis de Mallorca. Entre el públic assistent es trobava quatre nins de la guerra, tots ells ara majors de 80 anys, que van haver de partir després de la guerra cap a la URSS i que des de fa un temps viuen a Mallorca, es tracta d’Eloina Rapp, Jose Domínguez, Dolores Santa Maria i Carmen Sarquella.