Factoria de Músics inicia el curs 2008/2009



La consellera de Joventut i Igualtat, Josefina Ramis, la directora insular de Joventut, Divina Pastora Muñoz, la batlessa de Santa Maria, Rosa Vich, el director de Factoria de Músics, Tolo Grimalt i el president de Factoria de So, Pere Soler, han presentat avui les novetats del nou curs de Factoria de Músics, que enguany ha augmentat la seva oferta educativa.

Factoria de Músics, escola de música moderna que compta amb un paper destacat en el programa musical desenvolupat pel Departament de Joventut i Igualtat, comptarà enguany amb 21 professors, que iniciaran les classes el proper mes d’octubre a les cases de Son Llaüt (Santa Maria), seu d’aquesta escola. Entre les novetats destaca el fet que enguany, a més dels dos primers cursos del pla d’estudis de l’Aula Música Moderna i Jazz del Conservatori del Liceu de Barcelona, Factoria de Músics ofereix un curs de preparatòria a aquest pla. D’aquesta manera, es consolida com l’única escola que ofereix la possibilitat de fer aquests estudis sense haver-se de sortir de l‘illa.

La resta de novetats es basa en la incorporació de diferents laboratoris de bateria, d’instrument, improvisació i producció musical, a una oferta educativa que ja compta amb classes individuals de diferents instruments, tallers, cursos d’especialització, teories i combos, que són classes específiques per a grups. Igualment, Factoria de Músics inclou una oferta de classes d’arts escèniques i de música popular d’arrel tradicional.

Des dels orígens, Factoria de Músics ha volgut donar una alternativa als joves de Mallorca que es volen dedicar a la música moderna, partint del model de l’Aula Jazz i Música Moderna de Barcelona, membre fundador de la xarxa internacional de la Berklee College of Music de Boston que és la més prestigiosa de món.