Premis Consell de Mallorca a la Solidaritat


La primera edició dels premis Consell de Mallorca a la Solidaritat ha reconegut la tasca de tres persones relacionades amb els serveis socials i unes altres set iniciatives, projectes o serveis solidaris o de cooperació. L'acte, presidit per Francina Armengol, ha reunit al pati de la Misericòrdia de Palma a més de 1500 persones representatives de tots els àmbits dels serveis socials de l’illa.

La presidenta del Consell ha felicitat, en el seu discurs, als premiats i a les 55 candidatures que s'han presentat als Premis. Ha destacat que aquesta és la primera edició d'uns premis que s'han de consolidar al llarg del temps i que vol homenatjar la solidaritat portada a terme per diferents persones, entitats i asociacions de Malloca.

Armengol ha assenyalat que la solidaritat és una qüestió de tots i que no valen interessos particulars, “tots ens hem de donar la mà i afegir esforços pel bé de les persones més vulnerables. Esperem que, en el futur, aquesta col·laboració es faci encara més estreta i doni més fruits”

La presidenta Armengol també ha apuntat que "les polítiques socials tenen cada vegada més importància i presència, especialment en temps de dificultats". És en aquest temps, ha dit, “ què cal reafirmar el compromís del Consell en les polítiques socials. Veiem amb claredat com és necessari invertir més en la millora dels edificis i equipaments, avançar en l’atenció residencial a les persones que ho necessitin i ajudar a la integració social”. En aquest sentit ha destacat que el Consell de Mallorca ha començat a millorar les inversions en polítiques socials en tots els sectors d’activitat, amb un creixement del 20% per cent aquest any 2008, que tendrà continuïtat en els propers anys.

Després del lliurament dels guardons ha tengut lloc un concert a càrrec de l’Orquestra del Conservatori de Tetuan, una formació especialitzada en música andalusí, que ha interpretat diversos fragments de Nubas, composició clàssica de la música àrab dels segles X a XII.

L’acte, que s’emmarca dins les celebracions de la Diada de Mallorca, ha volgut reconèixer el treball i l’esforç que molta de gent, entitats i administracions fan en benefici de persones que normalment es troben en situacions difícils o pertanyen als col·lectius més vulnerables.

Pel que fa als premiats, en aquesta primera convocatòria dels premis, s’han rebut un total de 65 candidatures, de les quals el jurat n’ha seleccionat 10, entre iniciatives, projectes i trajectòries personals. Cada un dels premiats en les diferents categories ha rebut una aportació econòmica de 3.000 euros, a més d’un petit obsequi que ha estat lliurat per la presidenta del Consell, Francina Armengol, el conseller de Benestar Social, Jaume Garau; el president del Fons Mallorquí de Solidaritat, Joan Font, i la consellera de Joventut i Igualtat i presidenta del jurat, Josefina Ramis.

L'acte ha comptat també amb l'assistència de la consellera de Benestar Social del Govern, Josefina Santiago; el conseller d'Esports i Joventut, Mateu Cañellas; i el tinent de batle i regidor de Benestar Social de l'Ajuntament de Palma, Eberhard Grosske.

Adjuntem la llista de premiats.

Font: Consell de Mallorca.