10 anys d’Espai Mallorca.



L’Espai Mallorca de Barcelona celebra 10 anys d’existència. Per commemorar aquesta data, el proper dijous, dia 25, es farà una gran festa; s’ha editat la publicació 10 anys d’Espai Mallorca. Petjades, i s’ha organitzat una exposició sobre aquests primers 10 anys d’història
La vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró, el director insular de Cultura, Maties Garcias, la directora de l’Espai Mallorca, Amanda Vich, i el tresorer del Gremi d’Editors, Francesc Moll, han presentat avui el programa d’actes organitzats amb motiu de la celebració dels primers 10 anys de vida de l’Espai Mallorca de Barcelona.

Amb l’objectiu de celebrar el naixement d’aquesta «ambaixada cultural» de les illes a Barcelona, la directora del centre, Amanda Vich, i el seu equip han programat tot un conjunt d’activitats que culminaran el proper dijous, dia 25 de setembre, a les 19.30 hores, amb una gran festa. La celebració, a la qual s’ha convidat a tots els amics i clients de l’Espai així com als representants institucionals, comptarà amb un monòleg del polifacètic Miquel Àngel Llonovoy, i també es farà un recorregut per la mostra «Petjades. 10 anys d’Espai Mallorca». Durant la festa, se servirà un refrigeri, per cortesia de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia del Govern de les Illes Balears, i es preveu també l’actuació d’un grup musical mallorquí.

També s’ha fet un punt de llibre com a invitació a les festa, amb disseny de Toni Mora, i s’ha enviat a la llista d’amics de l’Espai, que compta amb més de 4.000 entrades.

Per continuar amb les celebracions s’ha editat també una revista, amb el títol 10 anys d’Espai Mallorca. Petjades, en la qual participen amb textos sobre l’Espai Mallorca escriptors i representants institucionals. La revista està dividida en deu anys i s’hi poden veure fotografies d’activitats que s’han duit a terme durant aquest període. La publicació es repartirà gratuïtament a Mallorca (biblioteques i centres culturals) i a Barcelona. El disseny gràfic de la revista és de Pastora Muncunill i la imatge dels 10 anys d’Espai Mallorca - Petjades és del dissenyador Toni Mora.

A més, el passat dia 9 s’inaugurà al mateix Espai Mallorca l’exposició «Petjades. 10 anys d’Espai Mallorca», que romandrà oberta fins al 2 d’octubre. Aquesta mostra, que té molt bona acollida, ha comptat amb la col·laboració de l’escenògrafa Gina Cubeles, encarregada del muntatge i la idea de l’exposició, juntament amb el comissariat d’Abigaïl Monells i Amanda Vich. A la mostra també es pot veure un audiovisual de Dani Ferrer, mitjançant el qual es pot fer un recorregut amb fotos i música dels 10 anys de l’Espai Mallorca. El disseny gràfic de l’exposició és de Pastora Muncunill, amb la col·laboració de Camper.

Els mostradors de la llibreria estan també de festa després del treball de l’escenògrafa Gina Cubeles, que els ha decorat posant fotografies amb vinils d’arbres i niguls mallorquins. A més, els noms dels escriptors i editors més importants de les Illes Balears romanen escrits als vidres del centre.