Demanda contra el projecte "Es Guix" d'Escorca.

Els Serveis jurídics i tècnics del Consell entenen que l’Ajuntament d’Escorca va enganyar la institució insular declarant aquest sòl com urbà i dotant la urbanització de serveis
El Consell de Mallorca ha interposat una demanda contra l’Ajuntament d’Escorca pel projecte d’urbanització d’Es Guix, ja que entén que tot el procediment que ha dut envant el consistori ha estat irregular i pervers.

La consellera de Territori, M. Lluïsa Dubon, ha apuntat que la demanda, de 70 pàgines, recull un sèrie de presumptes irregularitats en tot el projecte. Dubon ha explicat que aquestes presumptes irregularitats començarien al 93 quan l’Ajuntament d’Escorca va aprovar les normes subsidiàries del municipi i va canviar de sòl rústic protegit a sòl urbà, aquests terrenys protegits per la LEN i on es projectava una urbanització. L’argument que va aportar l’Ajuntament per fer el canvi d’ús és que aquest sòl ja tenia tots els serveis implantats.

La consellera ha explicat , sobre la base de la informació aportada pels serveis jurídics i tècnics del Consell, que l'Ajuntament d'Escorca va reclamar durant els anys següents i a través del Pla d'obres i serveis del Consell, diferents aportacions econòmiques per implantar els serveis d'aigua, il·luminació i voreres a la zona on suposadament ja hi havia aquests serveis, per la qual cosa es constata —ha dit la consellera de Territori— que ni hi havia cap dels serveis que apuntava l'Ajuntament, que ha enganyat al Consell de Mallorca durant tots aquests anys, i que la modificació de sòl rústic protegit a sòl urbà va ser il·legal. L’import total de les aportacions que ha fet el Consell de Mallorca a través del POS per implatar aquests serveis ascendeix a 636 mil euros.

M. Lluïsa Dubon, que ha estat acompanyada per la consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró i pel director insular d’Ordenació del Territori, Jaume Mateu, ha apuntat a la roda de premsa que la demanda es va presentar ahir i que aquesta reforçaria la decisió que va prendre el Consell de Mallorca de desclassificar el projecte, i que es va incloure en l’aprovació inicial del Pla Territorial de Mallorca.

La consellera de Territori ha recordat que el projecte d’Es Guix preveu la construcció de 105 habitatges plurifamiliars en un indret, la Serra de Tramuntana, amb unes característiques ambientals i paisatgístiques inigualables.