Kary’s Quartet i El mercaders de somnis


La consellera Josefina Ramis assistí al concert que s’inclou a Creant (en) Igualtat, organitzat pel Departament de Joventut i Igualtat del Consell de Mallorca
La dona i la violència de gènere varen ser els temes que centraren l’actuació conjunta de Kary’s Quartet i El mercaders de somnis inclosa dins el programa Creant (en) Igualtat que es duu a terme aquest mes de novembre a La Misericòrdia i que ha estat organitzat pel Departament de Joventut i Igualtat del Consell de Mallorca. Més d’una cinquantena de persones volgueren veure en directe les interpretacions dels dos grups.

La consellera executiva del Departament de Joventut i Igualtat, Josefina Ramis, presencià també el concert que es combinà amb recitals poètics inèdits escrits per a l’ocasió i peces de balls de folklore mallorquí en els que la dona marca les passes de ball al company.

Kary’s Quartet és un quartet de corda. Tot i la joventut dels seus membres, alguns ja tenen experiència en altres formacions musicals. Va néixer espontàniament, fa uns sis anys. Són quatre joves, alumnes de corda del darrer curs de Grau Mitjà i de Grau Superior del Conservatori de Música. Gairebé tots els membres del grup són del Raiguer, han col·laborat en actes que s’han dut a terme als pobles de la comarca i també han fet diversos concerts a altres indrets de Mallorca.

En el cas de Els mercaders de somnis, està format per Miquel Horrach i Eva Maria Guasp, que són una parella jove que, amb la seva somera, Murta, van amb carro a les fires i mercats dels pobles de Mallorca a mostrar els seus somnis. Miquel Horrach Nicolau va néixer a Costitx i de molt jove va començar a escriure per la necessitat de respondre les grans qüestions existencials. La seva escola ha estat la cultura popular. Interessat per tots els temes relacionats amb la terra i la gent, va començar a fer un recull de gloses, dites, cançons i expressions de la gent que coneixia, Noltros mateixos (2002). Eva Maria Guasp va néixer a Consell i és llicenciada en filologia catalana. Té el títol professional de piano i el títol superior de solfeig, teoria de la música i acompanyament. Des de molt jove s’ha sentit atreta per la cultura i la llengua de Mallorca i ha intervingut en diverses tasques de dinamització cultural. És l’autora del JOC DE LA MÚSICA (2003), un joc didàctic per aprendre els conceptes bàsics del llenguatge musical, així com de diverses publicacions.

Cal recordar que, a més dels concerts, des del Consell de Mallorca s’han organitzat tot un conjunt d’activitats per aquest mes de novembre en el marc de Creant (en) igualtat com una taula rodona sobre “la situació de les dones al món” o una lectura poètica contra la violència de gènere, que tendrà lloc el proper dilluns, així com l’entrega de premis de la primera edició del concurs Joves i iguals, que es farà el proper divendres.

El fil conductor de Creant (en) igualtat és l’exposició que romandrà oberta fins el proper divendres dia 28 a La Misericòrdia perquè grans i petits puguin visitar-la i posar-se a la pell de les dones, i nines, que pateixen situacions de violència o discriminació per raó de gènere a través de les escultures d’Amelia Garcia i les fotografies de Tomeu Coll. L’horari per visitar aquesta mostra és de dilluns a divendres, de 10.30 a 13.30 h i de 18 a 20 h, i els dissabtes d’11 a 13.30 h.