Rècord de visitants a la Fira de llibres i tebeos vells de Manacor



El Consell ha valorat d’èxit aquesta 18 edició que han gaudit més de 2.000 persones al claustre de Sant Vicenç Ferrer.
Més de 2.000 persones han volgut acostar-se avui matí a la Fireta de llibres i tebeos vells de Manacor, que organitza el Consell de Mallorca, juntament amb l’Ajuntament de Manacor i l’Associació d’Amics i Víctimes del Còmic. Això suposa que enguany s’ha assolit un rècord d’assistència a aquesta celebració a Manacor i s’ha superat la previsió feta per l’organització. Aquests visitants han pogut gaudir de la venda i la compra de llibres i tebeos; de la dinamització cultural (amb tallers, exposicions, actuacions, xerrades, es quaderns, jocs, concursos...), i també de la interacció amb ONG socials de Mallorca.

A l’acte, hi ha assistit la consellera executiva de Joventut i Igualtat, Josefina Ramis, que ha valorat positivament el resultat d’aquesta cita del còmic, per la qual cosa des del Consell de Mallorca es vol continuar apostant per potenciar aquest encontre a Manacor.

La fireta s’ha obert al públic a les 9.30 h i fins a les 14.30 h ha rebut gent, que ha visitat les 32 paradetes de venda, dues més respecte de l’any passat (4 de les quals són llibreries, una d’editor, 2 d’ONG -L’Estel de Llevant i Proideba-, 1 institut i la resta correspon a particulars).

Com és ja tradicional, s’ha aprofitat aquest esdeveniment per sensibilitzar i recaptar fons per a una ONG, que enguany ha estat l’associació L’Estel de Llevant, i entorn d’aquest objectiu s’han organitzat una sèrie d’iniciatives, entre les quals hi ha el punt de llibre solidari, d’edició limitada i numerada (1.000 exemplars), que ha servit d’entrada voluntària i solidària d’un euro, i que s’ha pogut dur a terme gràcies a Gràfiques Terrasa (impressor), Àlex Fito (il·lustrador) i Tomeu Morey (dissenyador).

També el cafè de la fireta s’ha encarregat de la gestió i la recaptació per a aquesta entitat i una de les paradetes era solidària, amb llibres i catàlegs institucionals a preus de saldo, la recaptació dels quals es destinarà a la mateixa ONG. L’Estel de Llevant ha mostrat també “una plena satisfacció” pels resultats tant per la tasca de sensibilització feta avui matí com per la recaptació obtinguda.

Entre les activitats que els visitants han gaudit avui hi ha l’exposició sobre Tintín, «Objectes de tota una vida», que és una col·lecció privada de Toni Clar; després els més petits han gaudit d’un contacontes Pupurriet de teresetes, a càrrec Pep Banyo, que ha congregat a uns 80 infants. I també hi ha hagut temps per a un Taller de còmic (a càrrec del dibuixant Tomeu Morey), música en directe (Franco Bombelli Jazz Trio) i Caricatures solidàries (Canizales) –que no ha aturat de dbuixar-, entre d’altres.