Diada de Mallorca


Durant un mes Mallorca gaudirà de diferents activitats culturals, esportives i musicals que s’han inclòs a la Diada de Mallorca
El conseller de Presidència, Cosme Bonet, i el director insular de Relacions Institucionals, Pere Fullana, han presentat els actes de la Diada d’aquest 2008 que es perllongaran durant tot el mes de setembre a diferents punts de Mallorca.

Cosme Bonet ha destacat el gran nombre d’activitats que s’han inclòs al programa de la Diada, activitats esportives, musicals i culturals, destinades a un públic variat i participatiu. També ha assenyalat que la figura de Jaume I, coincidint en el 800 aniversari del seu naixement, serà present a molts dels actes.

El principal esdeveniment, coincidint amb el dia de la Diada, se celebrarà el proper 12 de setembre amb l’acte institucional de la Diada al Teatre Principal. Es lliuraran les medalles d’or a sis entitats i persones per la seva trajectòria personal i professional. També es lliuraran els premis Jaume II a 15 entitats i personatges destacats aquest 2008, amb una menció especial als quatre medallistes olímpics: Rafel Nadal, Joan Llaneras, Antoni Tauler i Rudy Fernández.

Entre els actes més destacats, el conseller de Presidència ha apuntat la Cantata de «El Rei en Jaume I» d’Antoni Parera Fons i lletra de Guillem Frontera en la qual es fa referència a la relació del rei en Jaume amb Mallorca. L’estrena serà el diumenge 14 de setembre al Teatre Principal. Així mateix ha esmentat la inauguració de l’exposició Jaume I al Centre Cultural de Sa Nostra per al dia 7 d’octubre, una exposició que tancara els actes de la Diada.

Tant el conseller de Presidència com el director de Relacions Institucionals han apuntat que es tracta d’una Diada oberta i participativa, i que s’ha confeccionat amb un nombre important d’entitats i associacions, la intenció de la qual és consolidar aquest esdeveniment i obrir les portes del Consell a la ciutadania.